лазерно рязане

Лазерно рязане

Лазерно рязане на стомана, неръждаема стомана, алуминий, месинг и други. Машините за лазерно рязане, с които разполагаме са оборудвани с всичко необходимо, за да могат се справят прецизно с всеки един детайл.
Лазерното рязане е прецизен метод за изрязване на дизайн от даден материал с помощта на CAD файл, който да го насочва. Този процес на термично рязане използва две форми на лазерни източници: фибролазер и CO2 лазер. Фибролазерът е най-иновативната технология за лазерно рязане, предлагана в момента на пазара.

CAD ( Computer Aided Desing )

На този етап може да се проектира моделът на детайла, който се произвежда, и да се начертае технически чертеж. Много е удобно да се изпълняват чертежите на детайла с помощта на софтуера AutoCAD. Технически чертежи могат да се правят и с програмите на лазерни машини. Ако чертежът е направен в AutoCAD, чертежът се създава като .dwg файл и не трябва да има повече от един слой. След това този чертеж се записва като .dxf файл в AutoCAD. Програмата на машината се преобразува в чертеж с помощта на подпрограми (convert) и се превръща в .geo файл, който да се използва в програмата. Ако чертежът е направен в програмата на машината, той може да бъде запазен директно като .geo файл.
След тези процеси се стартира програмата и се изготвя план за оформление на частите. Определен брой или повече различни части могат да бъдат поставени върху ламарина с определени размери, при условие че техните дебелини са равни. Това е подходящ метод за парчета, нарязани на комплекти. Предварително подготвените файлове или файлове с разширение .geo се дублират и се поставят върху ламарина с желания брой и тип. След това се определя правилото за рязане.

CAM (Computer Aided Manufacturing)

В този етап с помощта на програмата се извършва симулация на лазерното рязане на една или повече от нейните части. С това се забелязват различни грешки, които могат да възникнат при рязане. Например; Ако диаметърът на отворите е твърде малък, ако има проникване на лазерен лъч от грешното място или ако частите са поставени твърде близо, разстоянието между тях се променя. Движенията на главата на лазера се виждат на екрана и при необходимост могат да се регулират.
до
3000 х 1500 мм обработим следните дебелини на материала за вас:

- Стомана - 0,5 до 20 mm

- Неръждаема стомана - 0,5 до 12 мм

- Алуминий - 0,5 до 8 мм

- Мед - 0,5 до 6 мм

- Месинг - 0,5 до 6 мм

Предимства на лазерното рязане

- Производство без калъп

- Минимална грапавост и рязане без чепак

- Нулева деформация на материала

- Минимална грапавост и рязане без чепак

- Ниска цена и лекота на работа при проучване на прототипи

- Възможност за пробиване на отвори с много малки диаметри

- По-икономичен от механична обработката

- Няма смачкване или изкривяване в материала, тъй като няма контакт с материала.

лазерно рязане

лазерно рязане на стомана, неръждаема стомана, алуминий, месинг и други. Машините за лазерно рязане, с които разполагаме са оборудвани с всичко необходимо, за да могат се справят прецизно с всеки един детайл.
огъване с CNC абкант

огъване със CNC абкант машина, позволява непрекъснато производство с желаното качество.

- максимална дължина 3000 мм
- сила на пресата 1200 KN
струговане

струговане на различни метални детайли, нарязване на конусна, метрична и трапезна резба. Оборудвани сме с CNC стругове и можем да предложим качествено струговане на различни метални изделия.
фрезоване

фрезата, с която разполагаме ни дават възможност да обработваме различни видове метали.
заваряване

заваряване на разнообразни метални изделия и конструкции.Ние произвеждаме всичко - от малки отделни артикули до цялостни сглобки от стомана, неръждаема стомана, поцинкована стомана и алуминий.
монтаж

нашият специализиран екип за сглобяване на ламарина имат богат опит в широк спектър от видове продукти от прости сглобки до големи, сложни конструкции.

моля свържете с нас.

 

контакти